Медики назвали їжу для довгого життя

yagodyНеправильне харчування – основна проблема зі здоров’ям організму. Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України визначило сім правил, які допоможуть покращити життя.

Для цього фахівці радять дотримуватися контролю калорійності їжі. Надмірна вага спричиняє діабет, серцево-судинні та онкологічні захворювання. Щоб запобігти зайвим кілограмам варто відмовитися від великої кількості цукру, жиру, соків. В середньому потрібно споживати близько 2 тисяч кілокалорій на добу.

Корисними продуктами прийнято вважати овочі та бобові, фрукти та ягоди, злаки та злакові продукти, молоко, йогурт, сир, нежирне м’ясо, риба, яйця, зернята, горіхи. Бажано вживати менше солі. Норма щодня становить не більше 5 грам. Важливо дотримуватися режиму харчування. Інтервал між вживанням їжі не повинен бути більшим, ніж 3-4 години, при тому їсти потрібно за 3 години до сну.

МОЗ рекомендує щодня вживати достатню кількість рідини. Норма становить 4% від ваги тіла людини. Також важливо підтримувати харчову безпеку: їсти свіжі, незіпсовані продукти, відрізняти готову їжу від сирої, ретельно смажити та варити продукти та правильно зберігати їх. І, звичайно, не треба забувати про фізичну активність та постійних рух.

Нагадаємо, ключовим джерелом довголіття є образ життя людини. Левову частку здоров’я людини складає щоденний раціон харчування. Головним продуктом, який здатен продовжити тривалість життя, вчені називають морську рибу будь-якого виду та авокадо. 

https://narodna-pravda.ua/2017/12/29/medyky-nazvaly-yizhu-dlya-dovgogo-zhyttya/

 

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a Reply